Se 5 kg slankere ut med enkle grep

By 21. juni 2012 Artikler No Comments

Du ble kanskje litt lurt av tittelen og samtidig nysgjerrig på hva slags ekstremdiett Anne Marte har blitt lurt av nå.

Men det er ingen hokus pokus. Jeg snakker kort og godt om holdning. God kroppsholdning kan gjøre deg både lengre, mer atletisk, mer symmetrisk og slankere. Vi er født med en kropp som har en balansert og rett holdning. Gjennom ensidig jobbhverdag (les pc-jobb) eller lite styrketrening kan vi ende opp med lutet rygg, fremoverroterte skuldre og større mage enn vi egentlig har.

Fordi: Brystmusklene våre har en tendens til å forkortes gjennom alt vi gjør foran kroppen (kjøre bil, sitte foran pc, skrive, lage mat, klippe gress, «zappe» med tv-kontrollen eller bære unger) Når brystmusklene våre blir strammere drar de med seg armene i en innoverrotasjon så skuldrene ser smalere ut enn de er, kroppen virker mer hengslete og magen blir presset sammen og fremstår som mer bulkete.

Gjennom å fokusere på endring av holdning kan man faktisk visuelt «slanke» seg fem kg uten å knipe inn på en eneste kalori, og samtidig bygge på 3-4 cm på høyden! Vinn vinn spør du meg 🙂

 

Oppskriften er enkel og kan demonstreres i videoen på denne linken. http://www.tv2.no/play/sport/styrketrening-for-god-holdning-568709.html

Kort fortalt:

1. Tøye stram brystmuskulatur

2. Trene svak muskulatur på baksiden av kroppen og mellom skuldrene. Blir denne sterkere vil denne jobbe med å holde skulderbladene på sin plass og motvirke det at vi luter framover.

3. Trene korsettet. (Dvs mage/rygg muskulaturen som ligger som et dypt og bredt belte langs midjen.) Får du kontakt med denne vil du visuelt kunne stramme/stabilisere kjernen så du fremstår som slankere. Denne muskulaturen trenes best gjennom statiske øvelser som planken, eller antirotasjonsøvelser der du ikke skal skape bevegelse, men heller motstå bevegelse. Motsatt av det de fleste gjør når de trener magen, som sit-ups.

4. Bevisstgjøring. Forestill deg at du balanserer en bok på hodet! Å ha dette bilde i hodet vil automatisk gjøre at du rettter deg opp. Jo mer du trener på dette, jo mer vil kroppen din gjøre det ubevisst!

 

 

Leave a Reply